2009. augusztus 8., szombat

Betegápolás

Mostanában nem nagyon jelentkezem. Ennek oka, hogy a hetem nagy részét a férjemnél töltötem a korházban. Megműtötték szerdán, csütörtökön hazahoztam. Ami fantasztikus, mert egy nagy nyílt sebe van, ami miatt ágyban kell maradnia. Mondjuk se ülni, se járni nem tud vele. Szóval munka után betegápolás, takarítás, bevásárlás stb-stb. Szívesen csinálom, mert imádom a férjem, nem is ezzel van a gond. Hanem mivel? Nyílván az orvosokkal. Az egyik azt mondja, hogy tusolja ki a sebet, majd utána le a háziorvoshoz, aki bekötözi. A háziorvos meg azt mondja, hogy ne is tusoljon. Akkor most mi??? Nagyméretű tapaszt, meg amit a sebbe kell beletömködni itt a gyógyszertárban nem lehet kapni, csak megrendelni. Hétfőn lesz. A kötés már átázott, hétvége van, a doki nem dolgozik. Mit csináljak vele? Széttép az ideg!
Ja, az új munkaadója nyílván nem örül, hogy 1 hónap munka után, máris 1 hónap betegszabira megy. Szóval lehet, hogy munkanélküli is lesz hamarosan.
Na dolgozom tovább, majd este anyunak a telefonban tovább panaszkodom. Az mindig segít.

5 megjegyzés:

szarvasmici írta...

Óh ez nagyon rosszul hangzik. Nekem ez borzasztó nagy félelmem, hogy ápolnom kell Pálomat, vagy neki engem. Ennél szörnyűbb dolgot el sem tudok képzelni, és minden elismerésem azé, aki ezt képes végigcsinálni ápolóként, és ápoltként is.
A nyílt sebet kitusolni??? Ez valami furcsa módszer lehet. Nem volt még gyakran nyílt sebem, de az tuti, hogy műtét után nem javasolják a tusolást egyáltalán, épp csak cicamosdást. Az erek ugyanis kitágulnak, és elindulhat a vérzés a sebből. Ráadásul a baktériumok is kárt tehetnek benne, márpedig a víz bármennyire is tiszta, nem steril. És ez a helyzet a kötéscserével is, azért lenne fontos, hogy ne pangjon a sebben, mert elfertőződhet. Csodálkozom hogy arra felétek ilyen furcsán kezelik ezt a dolgot. De szorítok a párocskádért, hogy gyorsan gyógyuljon a bibikéje. Tényleg! Murphy nem nyalogatja a sebet? Képzeld a mi kutyusunkat nem lehet lerobbantani Pálom lábáról, mert ott is van egy sérülés, és minden este legalább egy órán át nagy elánnal nyalogatja.

Csigi írta...

Szagolgatja de távol tartjuk tőle, mert elég érzékeny.
Ez egy osztrák falu, itt minden más. Ki is akadok itt néha, minden olyan lassan működik. Péntek déltől már ne akarjon senki sem valamit elintézni. A sebészeti ambulanciára a korházba is csak heti 3 napon lehet menni 9-11ig. Komoly nem?

Barbi írta...

Ó, nagyon sajnálom! Jobbulást a férjecskédnek! És remélem minden simábban alakul majd!

Fércművek írta...

Természetesen jobbulást, kitartást és mindenkinek kívánom, hogy kevés dolga legyen sz egészségüggyel bármelyik országban. Régebben csak megmosolyogtam, hogyha azt mondták, hogy minden családba kell orvos és ügyvéd, hogy legyen hova fordulni bizalommal. Most már tudom, hogy ez nem vicc. Nincsenek elvárásaim a fiúkkal szemben, de ha lehet, akkor majd lehet, hogy egy kicsit terelgetjük őket a saját érdekükben...

Zsuzska írta...

Szia Csigi, csak most látom, hogy gáz van. Holnap hívlak!