2010. november 24., szerda

Adventi koszorú - helyett

Nem is nyavalyogni szeretnék, csak kiírni magmból a csalódottságomat.
A lányaink Waldorf oviba jártak. A legkisebb is már harmadikos, de egy szép tradícióval eddig sikerült megöriznem az óvodával és az óvonénivel a kapcsolatot. Aki egy kicsit is kiismeri magát ebben a Waldorf-világban, tudja, hogy mekkora szerepe van a kézmüvességnek, az alkotásnak, ennek szellemében én is ötödik éve az óvoda hatalmas mosókonyhájában készítettem el minden évben az adventi koszorúnkat. Mivel az óvoda/iskola is aktivan számít a szülök közremüködésére, minden évben - amellett, hogy kifizettem a koszorú anyagköltségeit, segítettem még jó 5-6 koszorút kötni, amit aztán az adventi bazárban jó pénzért el is adtak.
Idén is már elöre örültem, készültem a mai délelöttre, hogy majd milyen jó lesz abban az isteni fenyöillatban, csendben koszorút kötni. Ahogy megyek be a mosókonyhába, ott áll a vezetö óvónö és éppen egy koszorún dolgozik. Mondtam neki viccesen - Alle Jahre wieder/Minden évben újra - ez egy német karácsonyi dal elsö sora, ès hogy jönnék ismét kötni. Nézett rám és azt mondta, hogy hát ö nem is tudja, mert hogy idén annyira kevés fenyöt kaptak, meg hogy milyen drága... Erre mondtam neki, hogy de hát én ki akarom fizetni, meg hogy még ráadásba is kötnék, a bazárra. Erre azt felelte, hogy menjek és VEGYEK magamnak a virágosnál. Majdnem elsírtam magam, amikor mondtam neki, hogy ebben ez a plusz, hogy én kötöm, meg hogy itt kötöm, ahol most már ötödik éve, mindig így volt, meg hogy tradíció, meg segíteni szeretnék, meg blablabla...A mi drága óvonénik, akihez aztán felmentem elsírni a bánatom, értetlenül állt, ö sem tudja, hogy ez most milyen akció volt a vezetötöl, ö is teljesen le volt döbbenve és a másik kolléganö is. Nos, nem kötöttem koszorút, egy nagy szomorúsággal ezennel megszakad az óvoda és köztünk levö eddig szépen hordozott kapcsolat... Ìgy lehet kiölni a hüséget egy ember szívéböl.

4 megjegyzés:

Mammka írta...

Hát ez nagyon fura és szomorú!És nem lehet megkérdezni a vezetőtől,hogy akkor most mi van?????Eddig is ő volt a vezető?

Zsuzska írta...

Szervusz Mammka! Eddig is ö volt a vezetö, még egy évig az is marad (hacsak el nem megyek a Waldorf szövetség vezetöjéhez, de annyira nem vagyok bosszúszomjas) és ráadásul tavaly még együtt is csináltuk a koszorúkat, amikor megjegyezte, hogy milyen szépen dolgozom és milyen gyorsan. Sebaj, ma a mi drága óvónénink kötött nekem egyet, el is hozta - az óvoda nevében bocsánatkérésként. Itt illatozik az asztalon, holnap fel is díszitem! Köszönöm az érdeklödésed!

Kreaholic írta...

Kedves Zsuzska! Mostanában sok a csalódás az óvodák körül... Már én sem lepődöm meg semmin, bár a jelenlegi oviért tűzbe mehetünk bátran... Rendes volt az óvónőtől, hogy elment hozzátok bocsánatot kérni!

Mónika írta...

Vannak még jó emberek!
:)