2010. november 1., hétfő

Embertelen lett a világ......

Most este vonattal jött haza a lányom,aki diák. Tény,hogy elintézhette volna már a diákig.lepecsételését, ez elmaradt, ma nov.1 van és a kalauz le akarta szállíttatni a vonatról a vaksötét éjszakában. csak azért nem tette meg,mert a lányom azt mondta,hogy itthon leszálláskor kifizetjük a 8 ezer Ft-ot.
Kétségbeesve felhívott, én persze rohantam az állomásra  apénzzel.Az viszont rettenetesen dühít és embertelen,hogy miért szállítják le az utasokat,amikor van jegye,sajnos lejárt diákkal.
Csekket akartam kérni a kallertól, erre otthagyott minket,nála voltak az igazolványok.diák,a személyi adatokat már a vonaton felvette.
Azt mondta,hogy majd jön...Mi vártunk,vártunk,bennem kezdett még jobban felgyűlni a düh.Bementem a csarnokba és a pénztárosnőtől érdeklődtem,hogy nem látta-e? Ő nagyon aranyos és készséges volt.Láthatólag ő is kiakadt.
Kerestük egy másik irodában,ott sem volt. Na,akkor már én..képzelhetitek!
Újra a pénztárosnőhöz.meg akarta keresni,mire visszaállított a pasi.
Akkor már hagytam a fenébe, kifizettem készpénzben, majd állítólag visszaadják a nagyját a pénznek,ha bemutatja a lányom,az érvényes diákot.
Csak eszembejutott,hogy én 12 éves koromtól vonatoztam 19 évesig. Volt olyan,hogy otthonfelejtettem a bérletemet és féltem a kalauztól. Sosem büntettek meg.Elnézték.....
Ennyire megváltozott a világ :(((((( Utálom....

7 megjegyzés:

Cecília írta...

Azt a mindenit! Azért ez sem semmi! És még én vagyok kiakada, h az ovis históriánkból még majdhogy nem mi jövünk ki rosszul? Felfordult a világ! AZ igazakat elnyomják?!
Anyum mondta is: "Mondj igazat, betörik a fejed!"
Ez nagyon durva...

Julcsi írta...

Igen, ennyire eldurvult és embertelen a világ. Én három gyerekkel utaztam egyszer a buszon, amikor jött az ellenőrNŐ! Életemben, kb. 3-4-szer nem volt még jegyem, mert túlságosan becsületes vagyok. Na, akkor sem volt nálam, és a NŐ széttárta a karját és azt mondta, attól, hogy három gyerek, még kell jegyet venni. Pedig eszemben sem volt erre hivatkozni.
De nem kell ellenőrökig menni. Nagypocakos ismerősömnek szintén a tömött buszon, szintén három gyerekkel nem adta át a helyet az egyik utastárs, mondván, ha a hármat ki tudta hordani, ki tudja a negyediket is.
Igen, sajnos a világ embertelen és önző:(((

Nils Holgersonné írta...

Régen is ilyen volt a világ. Vannak becsületes emberek, meg olyanok, akik kihasználják a kétes lehetoségeiket.
Én mostanában rengeteg nagyon kedves kalauzzal találkoztam, sot, BKV-s ellenorrel is, pedig ok aztßn igazán rosszhíruek.

Persze sajnálom, hogy mi történt a lányoddal. Tanulság, hogy tisztában kell lenni a jogainkkal, pl hogy kérhetett volna o is csekket, vagy hogy vegyenek fel jegyzokönyvet.

Mammka írta...

Nils Holgersonné: Én is elgondolkoztam,hogy valóban,akkor is voltak rossz emberek, DE sajnos ma több van belőlük.
Mi is találkoztunk Igazi Emberrel,egy orvossal,a napokban. Őértük és nekik nagyon hálás vagyok!
Ez a kalauz,nem volt hajlandó csekket adni,kértünk. Ezután tűnt el több,mint fél órára,semmit sem mondva. Én kerestem.Úgy tűnt,hogy vissza se jön.:(
Ha csekket nem volt hajlandó adni, akkor gondolod,hogy jegyzőkönyvet felvenni igen?kizárt.
Ragaszkodott a helyszíni kifizetéshez.:(
Jogos volt a bírság, nem ez ellen van kifogásom,hanem az ellen,hogy az volt az első,hogy leszállítja a fiatal lányt,egy vadidegen állomáson,a vaksötétben.Azért ez embertelen!!!
Meg a modora....

leda írta...

Jaj, hát ez nagyon szörnyű! Sajnos én is tudok rossz példát említeni az életemből. Vasárnaponként jártam egy ideig Pestről Bánkra orgonálni, ez reggel 7 körül volt. 10-ből 9-szer ellenőr is jött. Dec. 25-én reggel mindig, kivétel nélkül. Egyszer kértem félárú pedagógus jegyet, de egészet fizettem. Nem akartam reklamálni utólag, gondoltam, nem értette a sofőr, végülis az egész árnak megfelelő összeget kaptam vissza. Utaztam nyugodtan, mire jött a kalauz, aki kérte a jegyemet, amin 50% volt. Persze a sofőr nem írta alá az igazolványomat, így hiába magyarázkodtam, 6000 Ft. Figyeljek jobban. Azóta nem veszek sofőrtől 50%-os jegyet. Lehet, butaság, mégis... :( Ja, és nem egyszer büntettek meg nyugdíjas néniket, akik igazolvány nélkül mentek a templomba, csupán egy megállót...

Névtelen írta...

A kalauz szabálytalanul járt el. Nem szállíthat le fiatalkorút a vonatról. Ne hagyd magad! Írj a vezetőségnek. Nem szabad hagyni, hogy úgy tereljenek mint egy birkát.

Zazálea írta...

Nagyon hasonló dolog történt évekkel ezelőtt, akkor én úgy berágtam (mert nem engedték a büntetést sehol befizetni, végül küldtek egy 21 ezres csekket!), hogy írtam egy levelet az állomásra, de 3 példányban tettem meg, egyet elküldtem a MÁV igazgatóságára is, persze, a levélben jeleztem, hogy hová megy az a három levél, tudod, mint egy hivatalos szervtől érkezett levél esetében.
Na, úgy kérték az elnézést, de úgy, hogy végül 800 forintot kellett befizetnem, a rendes büntetési díjat.

De most akkor hol élünk? kérdem én...