2012. április 26., csütörtök

A rámenős ismerősök....

,velük vannak nehézségeim,újra és újra.:(
Főleg,ha egy réges-régi ismerős ilyen lehengerlő,az tud nagyon bántani,mert teljesen védtelennek érzem magam.
Elmondom én a valóságot,de az illető,minta meg sem hallaná,vagy gyorsan átváltja az ő verziójára,amiben megint ő kerekedik felül.Ami a legbosszantóbb,hogy nem is jogosan. Dicsekszik és kihasznál. Csak akkor keres meg,ha kell neki tőlem,vagy a családomtól valami.
Annyira rossz!!!!!
Erre vagyok kódolva? Mindenki eltaposhat? hogyan kell ezt kezelni és főleg elviselni???Méltósággal és nem elkeseredve elviselni?Túllépni rajta???????
Próbálom elkerülni az ilyen embereket,mert már nincs energiám rájuk és amúgyis reménytelen a kapcsolat,de amikor ő pattan mellém,mert akar valamit, akkor ???????????
Nektek mi  a tapasztalatok?

7 megjegyzés:

Julcsi írta...

Ez azért nehéz, mert nem vagy az a fajta, aki megmondja az őszintét. Pedig ha az ember rávilágítana, talán észbekapna. Vagy nem, mert a férjem szerint az ilyen embereknek beszélhetsz, ők észre sem veszik, milyenek és ha megmondod nekik, akkor fogalmuk sincs, miről beszélsz.

Zsuzska írta...

Drága Mammka! Gazdaglekü, érzekeny, vívódó embernek ismertelek és szerettelek meg. Az ilyenek remek céltáblái a rámenös, másokat kihasználó, kiszipolyozó embereknek. Ilyenkor jó lenne erösebbnek, fondorlatosabbnak, "fifikásabbnak" lenni. De hidd el, ez nem Te lennél. Nem az a Mammka, akit mi szeretünk. Ha segíteni tudsz és akarsz, tedd meg, ez Téged erösít, de ha csak bosszankodsz, bánkódsz, mérgelödsz, akkor ezt le kell tenni, mert Téged rombol. Méltósággal kell neki megfelelni, kell elküldeni. Hidd el, Te nézel le rá, és nem szabad lealacsonyodni az ö szintjére! Egy nyílt beszéd, egy jól kiválasztott mondat helyre fogja tenni , mert látni fogja, hogy nem bír Veled. A Lélektöl kérj eröt és tanácsot, meg fogja adni! Gondolok Rád, nagyon sok szeretettel! Zsuzska

Julcsi írta...

Most egy kicsit vitatkoznék Zsuzskával, de semmiképp rosszindulatból:) Inkább azért, mert sajnos magam is ismerek ilyen embereket, elsőkézből és bizony, megszenvedem az ismerettségünket:( Én és nem ő. Mert hiába az egy-két jól irányzott mondat, egy magát tökéletesnek gondoló ember vagy nem hajlandó ezt tudomásul venni, ahogy az előbb is írtam vagy téged állít be rossznak. És ez téged fog felőrölni, mégha tudod, hogy neked van igazad, akkor is.

Mammka írta...

Nagyon köszönöm lányok!!!!!

Julcsi: most már sokszor megmondom az őszintét.Ma reggel is,de kimagyarázta és a válaszával felülírta.:( Reménytelen.

Zsuzska:Igen,le kell tenni, ezt érzem és tudom is, mert rombol,de annyira fájó!" A Lélektöl kérj eröt és tanácsot, meg fogja adni!"

KÖSZÖNÖM!!!!!!

Mammka írta...

Julcsi: próbálom elkerülni,mert engem csak rombol ez a nő és kihasznál minket.DE megkeres,ha kell neki valami és rettentően önző és magabiztos.:(
Ezért írtam,hogy reménytelen.:(
Nagyon nehéz!

Julcsi írta...

Igen, gondolom. Akiről én írtam, az családtag, így nehezen elkerülhető. De amit érzek és amin keresztülmegyek miatta, az szinte ugyanaz, amit te is írsz. Ezért értelek meg:)

Mammka írta...

Van családtag is hasonló,de ő azért jobb valamivel.