2012. augusztus 1., szerda

Kategóriákkal kevesebb lettem... csak ennyit érek?

2007. szeptemberében kezdtem el dolgozni egy megyei kórház belgyógyászatán osztályos adminisztrátorként. 71 ágy betegének a dokumentációját rendezem két kolléganőmmel + ISO felelős vagyok, az orvosok levelezését intézem, elhunyt betegek dokumentációját végzem, és még ezer dolgot, amit most itt nem is részleteznék. Akkor önkormányzati kézben volt a kórház, közalkalmazottként vettek fel, a bértáblába "D" kategóriájába soroltak be. Eltelt másfél év, és magán kézbe került a kórház, alkalmazottként nem változtattak a fizetésünkön. Igaz, hogy emelni sem emeltek, de legalább nem lett kevesebb. Tavaly januárban nagy felháborodás kíséretében megváltoztatták a munkaköri leírásunkat, az új szerint a mi munkánk - az osztályos adminisztrátori munka - 8 általános iskolai végzettséggel elvégezhető. Nekem közgázos érettségim és számviteli szakügyintézői végzettségem van - ezért kerültem első körben, 2007-ben a "D" kategóriába. Fizetésem még a szakmai minimálbért sem érdemelte meg ezek után. A média tele van az egészségügyi dolgozók fizetésemelésével.... Úton útfélen azt hallom, hogy milyen jó nekünk... Igen, lehet, hogy valaki jól járt, de hogy engem visszasoroltak "A" kategóriába, az biztos. Bruttó 96 000 ft. Mert a munkám 8 általánossal elvégezhető, nem kell hozzá se érettségi, se szakmai bizonyítvány. Elkeserít ez a hozzáállás! Ennyit érdemlek? Nekik ennyit érek?? Porig alázva érzem magam, és ezzel nem vagyok egyedül, mert a kórház fél adminisztrátori gárdája a közgázból került ki. Hiába tanultunk pl. négy éven át, heti 5 alkalommal gépírást, nem veszik figyelembe, mert nincs róla vizsgánk. Megnéztem a neten, 165 000 ft lenne a vizsga - persze be nem iskoláznak. Elvárások vannak, tudj mindent, számítógép-használat (javítás!!!), különböző programok kezelése, vakon, tíz ujjal gépelj, diktálás után is. Tudd a latin szavakat, mert hát mégis csak egészségügy, olvass már a gondolatukból is!! Csak épp megbecsülve nem vagyunk!
Persze váltanék én... ha lehetne, már holnap nem jönnék ide be, és kezdenék az új helyen. Sajnos nagyon nehéz új munkahelyet találni, két éve próbálkozom, eddig sikertelenül. De nem adom fel! Bármi más jó lenne! Mert tudom, hogy nem ennyit érek!

3 megjegyzés:

Csandi írta...

Sajnálom:( Azért azt megnézném, hogy a 8 általánost végzett emberke hogy boldogulna egy ilyen munkakörben ......

töpszlívi írta...

Nagyon sajnálom! :((( Tudom nem vigasz, de ez a világ már csak ilyen.........
Itt csak az boldogul akinek jó helyen van ismerőse. Én is hiába tanultam. Egy gyárban, betanított munkásként dolgozom. Mert csak ez van.... A pénz meg akár mennyi is, kell, és ezt nagyon jól tudják, ezért tehetnek meg bármit, mert az ember fél kinyitni a száját..............

Sziranszki írta...

Utólag még csak annyi, hogy az egészségügyben dolgozók fizetését rendezték, ezt halljuk a médiában! De pl. a takarítók, a karbantartók, a konyhán dolgozók semmi emelést nem kaptak, pedig Ők is mind a kórházban dolgoznak, az egészségügyben! Már nem vagyok dühös, nagyon sok helyre jelentkeztem ez elmúlt héten is, előbb-utóbb tudok majd váltani!